.

Pazartesi, Temmuz 06, 2009

Güz Sancısı izle


Tür : Dram
Gösterim Tarihi : 23 Ocak 2009
Yönetmen : Tomris Giritlioğlu
Senaryo : Nilgün Öneş , Etyen Mahçupyan , Yılmaz Karakoyunlu (Kitap)
Yapım : 2008, , 112 dk.
Oyuncular: Murat Yıldırım (Behçet) , Beren Saat (Elena) , Okan Yalabık , Belçim Bilgin Erdoğan (Nemika) , İlker Aksum , Hüseyin Avni Danyal (Kenan Bey) , Umut Kurt , Avni Yalçın , Tuncel Kurtiz (Kamil Efendi) , Zeliha Berksoy
Konusu:
güz sancisi izle film online direk full evet Filmin Tamamı
Tomris Giritlioğlu bu kez Türkiye'nin yakın tarihinin en çalkantılı günlerini beyazperdeye taşıyor. Yılmaz Karakoyunlu'nun romanından uyarlanan filmin kadrosunda Beren Saat, Murat Yıldırım, Okan Yalabık gibi genç yetenekler var. Film, bir gahişe ile muhafazakar bir aileden gelen bir gencin aşkı çerçevesinde 6 ve 7 Eylül olaylarını anlatıyor.
Babası milliyetçi, zengin bir toprak ağası olan Behçet, babasının bağlantıları ve isteğiyle siyasete adım atar. Bu dünyadaki bazı gelişmeleri kendi ahlak yapısına uygun bulmayan Behçet yine de kendi milliyetçiliğinin bakış açısını doğru bulmaktadır.

Behçet Türk milletinin Batılılarca kuşatıldığına ve bunun bariz kanıtının Kıbrıs’la ilgili olayların olduğuna inanıyordur. Tüm bu siyasetteki ve -baba faktörüyle- kendi hayatındaki yaşadığı ağır gerilim ortamında komşu Rum kızı Elena’ya aşık olmuştur. Bu aşkın ilerlediği günler onları 6 Eylül 1955 sabahına da yakınlaştırır.

Çemberimde Gül Oya, Hatırla Sevgili gibi ülkemizde büyük başarılara imza atmış dönem dizilerinden sonra Tomris Giritlioğlu, sinemaya verdiği 10 yıllık bir aradan sonra 1955 İstanbul’unun fiziki ve ruhsal atmosferini en ince ayrıntısını dikkate alarak yansıttığı ve Suyun Öte Yanı ve Salkım Hanım’ın Taneleri ‘nden sonra tematik üçlemenin son filmi olan Güz Sancısı ile beyazperdede.
güz sancısı film, güz sancısı filmi, güz sancısı filmini, güz sancısı filmi izle, güz sancısı filmini canlı izle, güz sancısı filmi online izle, güz sancısı filmi online seyret, güz sancısı hemen izle, güz sancısı direk izle, güz sancısı full seyret, güz sancısı indirmeden izle, güz sancısı indirmeden seyret, sinema güz sancısı izle, direk film online














EkleBunu Sosyal paylaşım ButonuEkleBunu RSS Ekle Butonu



0 yorum:

Yorum Gönder